Reistips voor een onbezorgde vakantie

Reistips

Tip 1.
Download de DFD app voor u met vakantie gaat.

Tip 2.
Zorg dat u uw EHIC-kaart en EMP (Europees Medisch Paspoort) meeneemt op reis. En informeer tijdig naar de aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming.

Tip 3.
Wanneer u met de auto op vakantie gaat, neem dan altijd uw groene kaart (verzekeringsbewijs), rijbewijs en een reservesleutel mee. Pak uw reisbagage op het laatste moment in; dit verkleint de kans op diefstal. En sluit de auto altijd af, ook als u even gaat tanken! Reisverzekeraars zullen namelijk nooit uitkeren als blijkt dat de auto niet op slot was of spullen onbeheerd achtergelaten zijn!

Tip 4.
Wordt uw bagage beschadigd of gestolen tijdens uw vakantie? Doe dan direct aangifte bij de lokale politie en vraag om een schriftelijk bewijs, oftewel een kopie van het proces-verbaal. Zonder bewijsmateriaal kunt u geen schade claimen bij uw reisverzekeraar. Dien de schade zo snel mogelijk  in en stuur naast het proces-verbaal zoveel mogelijk bonnetjes mee. Hoe vollediger de informatie hoe sneller de afhandeling kan plaatsvinden!

Tip 5.
Neem zo min mogelijk kostbaarheden mee op reis. Wanneer u dit toch doet, laat deze nooit onbeheerd achter. U kunt een kluisje huren om de waardevolle spullen veilig op te bergen. Het is verstandig om geld, pasjes en papieren altijd onder uw kleding te dragen.

Tip 6.
Zorg dat thuisblijvers de beschikking hebben over belangrijke gegevens zoals het vakantieverblijf, polisnummers van verzekeringen, kopieën van paspoort/visum, rijbewijs en vluchtnummers etc. ...

Checklist
En wanneer u alle voorbereidingen heeft getroffen, vergeet dan niet om onderstaande zaken mee te nemen op reis:

  • Download de DFD app voor het eenvoudig bellen naar DFD en directe hulpverlening
  • Controleer de geldigheidsdatum van uw paspoort en vraag een eventueel benodigd visum op tijd aan!
  • Maak een kopie van uw zorg- en reisverzekering en andere belangrijke documenten. U kunt deze meenemen maar ook opslaan op een USB-stick of naar uw e-mailadres toesturen.
  • Denk aan bankpasjes, rijbewijs, contant geld, creditcards, reischeques en uiteraard vliegtickets wanneer u vliegt!
  • Een EHBO-set (inclusief tekenpincet) is handig. Wanneer er iets gebeurt, komt deze altijd van pas. Denk eraan om uw eventuele medicijnen mee te nemen.
Sla belangrijke telefoonnummers en contactgegevens (alarmcentrale en bank) op in het geheugen van uw telefoon.

*Heeft u de DFD Doorlopende Reisverzekering dan neemt u contact op met Eurocross via de DFD app of 0031 (0)71 36 41 894. U wordt hier 24 uur per dag / 7 dagen per week te woord gestaan. Let op: Uw polis is afgegeven door Nedasco verzekeringen, meldt dit aan degene die u te woord staat!