Duidelijkheid over dagwaardes inboedel

Wat krijgt u vergoed wanneer een laptop van 2 jaar oud kapot valt en niet meer is te herstellen? Tros Radar besteedde kortgeleden aandacht aan de manier waarop schadeverzekeraars de dagwaardes berekenen. Volgens Radar is de opbouw van een schade-uitkering niet duidelijk omdat verzekeraars de manier waarop ze de dagwaardes berekenen geheim houden. Dit soort berichten kunnen onrust veroorzaken bij verzekerden. Dit is onwenselijk. Daarom informeren wij u.

Nedasco en DFD zijn transparant
Nedasco hanteert een afschrijflijst voor het bepalen van dagwaardes. De afschrijflijst is in te zien op onze site www.dfd.nl. Zo kunt u eenvoudige nagaan hoe een uitkering wordt vastgesteld.
De lijst is een richtlijn die in 90% van de gevallen wordt gebruikt. Waarom geen 100%? Bepaalde zaken zijn zo bijzonder dat ze niet op de lijst voorkomen. Ook kan het zijn dat spullen op een ongebruikelijke wijze worden gebruikt waardoor een afschrijfpercentage hoger of lager uitvalt. Nedasco streeft ernaar om uitzonderingen duidelijk toe te lichten in het uitkeringsbericht.

Afschrijving van motorvoertuigen
Auto’s en andere motorvoertuigen staan niet vermeld in de afschrijflijst. Reden: de afschrijvingstabellen van auto’s en motorvoertuigen verschillen per verzekeraar. De tabel staat daarom in de polisvoorwaarden van uw auto- of motorverzekerin g.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

DFD App
Nu we het toch over schades hebben. Met de DFD App heeft u bij een schade direct de juiste alarmnummers bij de hand. Makkelijk. Ook kunnen DFD abonnementrelaties met de app:

  • Een schade melden.
  • Een afspraak aanvragen met de DFD regioadviseur.
  • Een nieuwe autoverzekering aanvragen.
  • Een wijziging van een auto- of motorverzekering doorgeven.
  • Een uitzendcertificaat en de DFD uitzendcheck aanvragen. Deze service is speciaal voor relaties van DFD die lid zijn van de ACOM, AFMP/FNV, MARver/FNV of NOV.

De App is beschikbaar voor Apple en Android. Zoek op DFD.