Reistips en DFD APP voor een onbezorgde vakantie

Krijgt u ook al een beetje dat vakantiegevoel? U wilt natuurlijk een zorgeloze en ontspannen vakantie. Lekker genieten van de zon, zee of de natuur. Een goede voorbereiding van uw reis is belangrijk. Controleer voor vertrek of u voldoende bent verzekerd!

Met de doorlopende reisverzekering van DFD bent u goed verzekerd. Werelddekking, een annuleringsverzekering en winter- en onderwatersport zijn standaard inbegrepen!
Is uw reisverzekering nog niet (goed) geregeld of heeft u vragen? Neem contact op met DFD!

REISTIPS

 • Download de DFD app voor u met vakantie gaat. Meer info DFD App
 • Neem uw EHIC-kaart en EMP (Europees Medisch Paspoort) mee op reis. En informeer tijdig naar de aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming. Een EHIC-pas aanvragen. Militairen hebben geen recht op een EHIC-pas. Neem daarom als militair uw SZVK-zorgpas mee op vakantie.
 • Wanneer u met de auto op vakantie gaat, neem dan altijd de GROENE KAART (verzekeringsbewijs), een geldig rijbewijs en een reservesleutel mee. Op uw groene kaart staat het noodnummer bij schade of een ongeval. Pak uw reisbagage op het laatste moment in; dit verkleint de kans op diefstal. En sluit de auto altijd af, ook als u even gaat tanken! Reisverzekeraars zullen namelijk nooit uitkeren als blijkt dat de auto niet op slot was of spullen onbeheerd achtergelaten zijn!
 • Wordt uw bagage beschadigd of gestolen tijdens uw vakantie? Doe dan direct aangifte bij de lokale politie en vraag om een schriftelijk bewijs, oftewel een kopie van het proces-verbaal. Zonder bewijsmateriaal kunt u geen schade claimen bij uw reisverzekeraar. Dien de schade zo snel mogelijk (online) in en stuur naast het proces-verbaal zoveel mogelijk bonnetjes mee. Hoe vollediger de informatie hoe sneller de afhandeling kan plaatsvinden!
 • Neem zo min mogelijk kostbaarheden mee op reis. Wanneer u dit toch doet, laat deze nooit onbeheerd achter. U kunt een kluisje huren om de waardevolle spullen veilig op te bergen. Het is verstandig om geld, pasjes en papieren altijd onder uw kleding te dragen.
 • Zorg dat thuisblijvers de beschikking hebben over belangrijke gegevens zoals het vakantieadres, polisnummers van verzekeringen, kopieën van paspoort/visum en rijbewijs, vluchtnummers etc. ...

De DFD App

Met de DFD App heef u direct de juiste alarmnummers bij de hand.
Ook kunnen DFD abonnementrelaties met de App:

 • Een uitzendcertificaat en de DFD uitzendcheck aanvragen. Deze service is speciaal voor relaties van DFD die lid zijn van de ACOM, AFMP/FNV, MARver/FNV of NOV.
 • Een schade melden.
 • Een afspraak aanvragen met de DFD regioadviseur.
 • Een nieuwe autoverzekering aanvragen.
 • Een wijziging van een auto- of motorverzekering doorgeven.
 1. De DFD App is handig wanneer u in binnen- of buitenland problemen krijgt.


Inloggen

Om uw persoons- en verzekeringsgegevens goed te beschermen maken we gebruik van een unieke inlogcode. Deze is gekoppeld aan uw telefoon- en de persoonsgegevens die bij ons bekend zijn. Nadat u de DFD App heeft gedownload en geregistreerd ontvangt u van DFD je persoonlijke inlogcode. U hoeft de inlogcode slechts éénmaal in te voeren. Bij een volgend gebruik van de DFD App logt uw telefoon automatisch in. De vernieuwde DFD App is beschikbaar voor Apple en Android. Zoek op DFD.

HEEFT U GEEN SMARTPHONE, BEL DAN MET DE VOLGENDE NUMMERS:

Niet spoedeisend
Neem contact op met DFD via +31 (0)40 20 73 100 (ma t/m vr 08.30 - 17.00 uur)

Spoedeisend

 • Heeft u een noodsituatie op reis?
  Bel Eurocross (24/7) via telefoonnummer: +31 (0)71 36 41 894
 • Heeft u een noodsituatie in en om het huis?
  Bel Multiherstel (24/7) via telefoonnummer: +31 (0)800 020 07 48
 • Heeft u ruitschade aan uw woning?
  Bel Uniglas (24/7) via telefoonnummer: +31 (0)800 0750
 • Heeft u ruitschade aan uw auto?
  Bel Autotaalglas (24/7) via telefoonnummer: +31 (0)800 0828
 • Heeft u autoschade en moet uw auto worden afgesleept?
  Bel het telefoonnummer op de groene kaart.