'Gratis' mobiele telefoon en een hypotheek.

Er doen zich op dit moment verschillende veranderingen voor die invloed hebben op het maximale bedrag dat u als hypotheek kunt krijgen. Zie ook onze nieuwsbrief van november 2016. Wat veel relaties zich niet realiseren is dat ook de ‘gratis’ telefoon van uw telefoonabonnement invloed heeft op uw maximale hypotheek.

Bijvoorbeeld: Uw sluit een 2-jaars abonnement met een ‘gratis telefoon’ af voor 40 euro per maand. 10 euro hiervan is voor het gebruik (belminuten en internetbundel). 30 euro betaalt u maandelijks (24x) als aflossing voor de toch niet zo ‘gratis’ telefoon (waarde 720 euro). Deze maandelijkse aflossingsverplichting heeft als ongewenst en negatief gevolg dat uw maximaal te lenen hypotheekbedrag, bij een rente van 2%, daalt met 8.116 euro! Sluiten u en uw partner beiden een telefoonabonnement dan verdubbelt het bedrag. Dit kan forse gevolgen hebben voor uw toekomstplannen.

Berekening maximaal haalbare hypotheek steeds ingewikkelder.
Het is verstandig om, voordat u zich op de woningmarkt oriënteert, al te onderzoeken wat het maximale bedrag is dat u kunt lenen. Dat voorkomt teleurstellingen, bijvoorbeeld doordat u gaat onderhandelen met de verkoper van een woning waarvan de koopprijs voor u te hoog is omdat geen enkele bank bereid is voor dit bedrag een hypotheek aan u te verstrekken. Lees meer.

Hypotheekadvies is maatwerk!
Wilt u meer weten over wat voor u een verantwoord bedrag is om te lenen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met uw DFD-regioadviseur. Tijdens het gratis eerste gesprek inventariseert de DFD-regioadviseur uw wensen en mogelijkheden. Wanneer uw plannen concreet en haalbaar zijn verzorgt de DFD-regioadviseur het advies- en bemiddelingstraject van uw hypotheek. En zorgt ervoor dat al uw verzekeringen in orde zijn en aansluiten op uw nieuwe woonsituatie.

Bijna lente, straks weer met de motor op pad.
U ziet uw droommotor op internet. De prijs en voorwaarden zijn oké. U besluit de motor alvast te kopen zodat u straks bij de eerste lentezon kunt gaan motorrijden. Tot het zover is stalt u de motor zolang bij u in de berging. Let op! Op het moment dat u een motorvoertuig, bijvoorbeeld motor of auto, op uw naam zet, geldt de verzekeringsplicht. U moet de motor verzekeren, ook al rijdt u er (nog) niet op. Wanneer u dit verzuimt, krijgt u automatisch een bericht van RDW met een boete van €400,-. Voorkom deze boete en sluit direct een motorverzekering af op de dag dat u een motor op uw naam zet.