GAAT U DIT JAAR ONBEZORGD OP REIS?

Krijgt u ook al een beetje dat vakantiegevoel? U wilt natuurlijk een zorgeloze en ontspannen vakantie. Lekker genieten van de zon, zee of de natuur. Een goede voorbereiding van uw reis is daarom belangrijk. Controleer voor vertrek of u voldoende bent verzekerd!

Met een doorlopende reisverzekering van DFD bent u in ieder geval goed verzekerd en zijn een werelddekking, een annuleringsverzekering en winter- en onderwatersport standaard inbegrepen! Ook in 2013 is deze verzekering weer als beste getest door de consumentenbond. Heeft u nog vragen over uw reisverzekering? Neem dan contact met ons op.

Reistips voor een onbezorgde vakantie

Maar er zijn meer zaken waar u aan moet denken voordat u op vakantie gaat:

Tip 1. Zorg dat u uw EHIC-kaart en EMP (Europees Medisch Paspoort) meeneemt op reis, wanneer u op vakantie gaat in Europa of Australië. Nog geen EHIC pas? Klik hier om de pas direct aan te vragen.

Tip 2. Wanneer u met de auto op vakantie gaat, neem dan altijd uw groene kaart (verzekeringsbewijs), rijbewijs en een reservesleutel mee.
Pak uw reisbagage op het laatste moment in; dit verkleint de kans op diefstal. En sluit de auto altijd af, ook als u even gaat tanken! Reisverzekeraars zullen namelijk nooit uitkeren als blijkt dat de auto niet op slot was of spullen onbeheerd achtergelaten zijn!

Tip 3. Is uw bagage beschadigd of gestolen tijdens de vakantie? Doe dan direct aangifte bij de lokale politie en vraag om een kopie van het proces-verbaal.

Zonder bewijsmateriaal kunt u geen schade claimen bij uw reisverzekeraar. Dien de schade zo snel mogelijk (online) in bij uw verzekeraar en stuur naast het proces-verbaal zoveel mogelijk bonnetjes mee. Hoe vollediger de informatie hoe sneller de afhandeling kan plaatsvinden!

Tip 4. Neem altijd zo min mogelijk kostbaarheden mee op reis.

Wanneer u dit toch doet, laat deze nooit onbeheerd achter. U kunt een kluisje huren om de waardevolle spullen veilig op te bergen. Het is verstandig om geld, pasjes en papieren altijd onder uw kleding te dragen.

Tip 5. Gezond op reis en weer naar huis? Informeer tijdig naar aanbevolen vaccinaties voor uw reisbestemming.
Niets is zo vervelend als ziek worden tijdens uw vakantie. Krijgt u medicijnen die u niet vertrouwt, dan kunt u contact opnemen met de alarmcentrale van uw reisverzekeraar. Zij zijn 24 uur per dag beschikbaar en staan altijd voor u klaar!

Tip 6. Zorg dat thuisblijvers de beschikking hebben over belangrijke gegevens zoals het vakantieverblijf, polisnummers verzekeringen, kopieën van paspoort/visum en rijbewijs, vluchtnummers etc ...

NIet vergeten!

En wanneer u alle voorbereidingen heeft getroffen, vergeet dan niet om onderstaande zaken mee te nemen op reis:

  • Paspoort. Controleer de geldigheidsdatum en vraag eventueel een benodigd visum op tijd aan!
  • Denk eraan uw eventuele medicijnen mee te nemen.
  • Kopie van uw zorg- en reisverzekering en andere belangrijke documenten. U kunt deze meenemen maar ook opslaan op een USB-stick of naar uw e-mailadres toesturen.
  • Denk aan bankpasjes, contant geld, creditcards, reischeques en uiteraard vliegtickets wanneer u vliegt.
  • Sla het telefoonnummer van AEGON Schade Service: 0031 (0)88 34 40 000 met uw polisnummer op in uw telefoon. U wordt hier 24 uur per dag / 7 dagen per week te woord gestaan. Let op: Uw polis is afgegeven door Nedasco verzekeringen, meldt dit aan degene die u te woord staat!
  • Een EHBO-set (inclusief tekenpincet) is handig. Wanneer er iets gebeurt, komt deze altijd van pas!

  1. Wij wensen u alvast een goede reis en een prettige vakantie!

 


Direct contact opnemen
Verplicht in te vullen velden
Bel me terug